DISC

Omschrijving

Kennis van het DISC model biedt de mogelijkheid om uzelf, medewerkers, collega’s, partner, klanten beter te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten op ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen. De kracht van het DISC-instrument zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. DISC is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt en dus bij internationaal opererende bedrijven kan worden gebruikt.

Door onderzoek weten we dat gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen.
De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier persoonlijkheidsstijlen.

Leerdoelen / resultaat

Wat levert DISC op?

  • Betere onderlinge communicatie
  • Diepgaand inzicht in de eigen persoonlijkheidsstijl
  • Conflicten oplossen of voorkomen
  • Onderlinge verschillen te waarderen
  • Positiever en effectiever samenwerken

Inhoud / programma

Samen gaan we op verschillende manieren in op jouw DISC profiel na het invullen van vragenlijsten en gesprekken. Vervolgens gaan we op zoek naar de wijze waarop je naar jezelf kunt kijken en naar de ander. Als jij je eenmaal bewust bent van wat jouw voorkeursgedrag is kun je bepalen of de huidige manier van communiceren en samenwerken wel zo effectief en succesvol mogelijk is. Je wordt je bewust van waarom de anderen in jouw team zich soms zo raar gedragen als jij iets zegt, of juist niet zegt. Je gaat je gedrag bewuster bekijken. Je anders opstellen, andere woorden gebruiken, zakelijker reageren, of juist meer empathisch omgaan met je omgeving. Niet dat jij een ander persoon moet worden, want dat is niet de gedachte achter het DISC-model. Je gedrag aanpassen aan de ander, hetgeen wat je doet of wat je zegt zodat je effectiever wordt; dat is de gedachte achter het DISC-model. Een voordeel van het DISC-model is dat je het dus kunt toepassen op mensen in je omgeving. Als je bijvoorbeeld leert herkennen dat je collega, partner, kind of vriend(in) een rationele, introverte “C” is, is het makkelijker om zijn of haar gedrag te plaatsen. Je kunt dan door dit inzicht je eigen gedrag een klein beetje aanpassen en beter aansluiten bij de ander, waardoor je veel effectiever en prettiger met elkaar om gaat.

DETAILS TRAINING

DUUR:
2 dagen

NIVEAU:
MBO, HBO, WO

CERTIFICAAT:
JA

KOSTEN:
In overleg

WANNEER:
Maatwerk training data in overleg

LOCATIE:
Hendrik-Ido-Ambacht of in company

DOELGROEP:
De training is bedoeld voor personen die in hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Maximaal twaalf deelnemers.