Training mentale kracht

Omschrijving

Komende twintig jaar stijgt de werkdruk fors. Onze veeleisende economie zet ook druk op het mentale vermogen van mensen. Dat betekent wellicht nog meer arbeidsongeschikten doorburn-out, depressie en angststoornissen. Voor het welzijn van Nederland en zijn burgers is een goede geestelijke gezondheid dus cruciaal.
Bij deze training staat de versterking van de mentale weerbaarheid van medewerkers en leidinggevenden centraal. Er wordt van professionals steeds meer verwacht en steeds vaker komen we in complexe, veel eisende en soms zelfs agressieve situaties. Bijvoorbeeld milieuhandhavers die controles uitvoeren of buitengewoon opsporingsambtenaren op straat. Maar ook leidinggevenden krijgen steeds vaker te maken met complexe situaties waarin spanningen hoog op kunnen lopen.

Mentale kracht betekent het vermogen om in het dagelijks leven je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken, waarbij je ook de grenzen van de ander respecteert. Als je mentaal krachtig bent kun je weerstand bieden aan bedreigingen en aanvallen en bezit je de vaardigheden die nodig zijn om je eigen grenzen te verdedigen.

Leerdoelen / resultaat

De training Mentale kracht is erop gericht om medewerkers en leidinggevenden tools aan te bieden om hun mentale weerbaarheid te versterken, zodat men de uitdagingen van het werk met meer vertrouwen en controle kan aangaan. De tools komen uit de sportpsychologie en worden aan topsporters aangeboden, maar ook aan alle executieve politieagenten van de Nationale Politie.

Inhoud / programma

De volgende mentale tools komen in de training aan de orde:

  • doelen stellen; met behulp van deze tool leren de cursisten om uitdagende maar ook haalbare doelen te stellen, waarover men zelf de controle heeft.
  • visualisatie; betreft de vaardigheid om (werk)situaties levendig (met alle zintuigen) in te beelden. Door het inbeelden van specifieke situaties kan men zich mentaal goed voorbereiden op toekomstige uitdagingen.
  • energie management; betreft het bewust reguleren van het fysieke energieniveau. Met behulp van deze tool leren de cursisten alert te reageren en gevoelens van stress te reduceren.
  • gedachtecontrole; hierbij gaat het om het herkennen van en omgaan met beperkende gedachten. De cursisten leren om negatieve gedachten en gevoelens om te zetten in positieve.
  • attentiecontrole; bij het uitvoeren van een taak is het belangrijk om gefocust te blijven. Met behulp van deze tool leren de cursisten diverse stijlen van aandacht te herkennen alsmede de focus bij het ‘hier en nu’ te houden.
  • actie-reflectie model; hier gaat het om het aanleren van gedrag verandering. Aan de hand van een simpel model worden de cursisten gestimuleerd om systematisch hun handelen te analyseren, te evalueren en het persoonlijk handelen te verbeteren.

DETAILS TRAINING

DUUR:
3 dagen totaal
2 dagen
+ 1 toepassingsdag

NIVEAU:
MBO, HBO, WO

CERTIFICAAT:
JA

KOSTEN:
In overleg

WANNEER:
Maatwerk training data in overleg

LOCATIE:
Hendrik-Ido-Ambacht of in company

DOELGROEP:
De training is met name bedoeld voor mensen die uitdagingen in hun werk met meer vertrouwen en controle willen aan gaan.

Omschrijving

In onze complexe maatschappij staat het vergroten van de persoonlijke effectiviteit steeds meer in de belangstelling. Het gaat hierbij om het effectief benutten en uitbreiden van de eigen competenties en gedragsrepertoire. In deze training leren de cursisten hun eigen competenties, uitdagingen, valkuilen en allergieën kennen. Tevens wordt stilgestaan bij belemmerende factoren die het effectief functioneren in de weg staan.

Leerdoelen / resultaat

De cursist kent aan het eind van de cursus:

  • eigen competenties
  • uitdagingen
  • valkuilen
  • allergieën

Inhoud / programma

Het spreekt voor zich dat de inhoud van deze training maatwerk is. Aan de hand van opdrachten en praktijkoefeningen wordt onder leiding van een Adromi coach en eventueel acteurs systematisch toegewerkt naar een effectiever gedragspatroon.

DETAILS TRAINING

DUUR:
2 dagen

NIVEAU:
MBO, HBO, WO

CERTIFICAAT:
JA

KOSTEN:
In overleg

WANNEER:
Maatwerk training data in overleg

LOCATIE:
Hendrik-Ido-Ambacht of in company

DOELGROEP:
De training is bedoeld voor personen die in hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Maximaal twaalf deelnemers.

Inschrijven of informatie aanvragen