Training projectmanagement

Omschrijving

Projectmatig werken is een manier van werken, waarbij het leerproces is geënt op het realiseren van een welbepaald project. Kenmerkend hiervoor is dat de actie het leren ondersteunt en dat men leert van de actie. De beginselen van projectmatig werken zijn dan ook basisvaardigheden voor de betrokkenen. De cursus wordt op maat en in overleg met de opdrachtgever samengesteld.

Leerdoelen / resultaat

De cursist:

 • kan plannen, faseren en beheersen van projecten
 • kan doelstellingen goed formuleren
 • is bekend met begrippen als TOKIG, SMART en KISS

Inhoud / programma

 1. Algemene inleiding
  Waarbij een korte voorstel ronde zal plaatsvinden gevolg door een lijst afkortingen en begrippen.
 2. Casuïstiek
  De casussen vormen een mix van groepsoefeningen en individuele oefeningen.
 3. Theorie
  De theorie bestaat uit het verschil in projectmatig werken en projectmanagement. Hierbij komen verschillenden onderdelen aan bod, zoals de voor- en nadelen, kenmerken, fasen, beslismomenten, beheersen, uitgangspunten van doelstellingen en de plaats van de planning. Tot slot zal de planning als concretisering van de doelstelling worden besproken. De onderdelen zullen elk afzonderlijk besproken worden.
  Examen

De cursus duurt twee dagen. Iedere cursusdag bestaat grotendeels uit theorie en een klein deel is casuïstiek. De verhouding is ongeveer 75% / 25%. Na afloop van iedere cursusdag vindt een evaluatie van de dag plaats. Tenslotte wordt aan het eind van dag twee een eindevaluatie uitgevoerd.

DETAILS TRAINING

DUUR:
2 dagen

NIVEAU:
MBO, HBO

CERTIFICAAT:
JA

KOSTEN:
In overleg

WANNEER:
Maatwerk training data in overleg

LOCATIE:
Hendrik-Ido-Ambacht of in company

DOELGROEP:
Niet bekend